Pu Erh Thee

Pu Erh Thee.
In China zeer populair en veel gedronken.
Bij ons in het westen een thee in opkomst.

Maar wat drink je nu eigenlijk?

 

De theebladeren worden zowel uit de groene en de zwarte theestruik gewonnen. Deze struik noemt men de Qingmao. Één van de oudste theestruiken ter wereld.
De thee doorloopt een speciaal rijpingsproces, fermentatie, waardoor de donkerrode kleur en de krachtige, aardachtige smaak ontstaat.

Vroeger bestond Pu Erh thee uit groene thee die niet geoxideerd was. Door inwerking van externe bacteriën en gisten, kwamen de theebladeren tot fermentatie.
Vervolgens werd de thee geperst en te drogen gelegd, om tot rijping te komen.
Dat duurde toen nog vijf jaar.

Later werd een nieuw rijpingsproces bedacht om het proces te versnellen. Daardoor werd de thee in een paar maanden drinkbaar.

Tegenwoordig gebruikt men beide methodes naast elkaar.

De naam komt van de Chinese plaats Pu'er, waar deze plant van oudsher groeit. Dit ligt in het zuiden van China, wat bekend staat als de regio met de beste thee ter wereld.

De thee wordt inmiddels al ruim 1700 jaar geproduceerd.

Het leuke en interessante van Pu Erh thee is dat het in tegenstelling tot andere theeën, smaakvoller wordt naarmate de thee ouder wordt.

 

De bereiding van de thee is het beste bij een temperatuur tussen de 90 en 95 graden Celsius.

 

Geheel naar eigen smaak maak je hierboven je keuze.

 

Voor vragen of toelichting, mag je altijd even mailen.
Mocht je iets missen wat je graag wilt hebben, stuur ook even een bericht.