Witte thee
Heb je wel eens gehoord van witte thee? Misschien wel of misschien niet.
Maar wat drink je nou eigenlijk?
Witte thee is thee in haar meest pure vorm.
De bladknoppen worden namelijk al met de hand geplukt voordat het blad zich heeft ontvouwen.
De jonge blaadjes zijn vaak voorzien van een zilver-wit laagje dons, dat na het drogen nog zichtbaarder wordt.
Vandaar de naam 'witte' thee.
Witte thee heeft een subtiele smaak, waarin zoete en bloemige elementen te proeven zijn.
Door de relatieve schaarste is witte thee erg kostbaar.
Omdat het blad zo min mogelijk is bewerkt ,vraagt witte thee een fijne, subtiele behandeling.
Om de mooie subtiel, zoete smaak, het best tot zijn recht te laten komen, kun je witte thee het beste bereiden met water van 80° C.
Geheel naar eigen smaak maak je hierboven je keuze.
Voor vragen of toelichting, mag je altijd even mailen.
Mocht je iets missen wat je graag wilt hebben, stuur ook even een bericht.